Військовий літак Саудівської Аравії збитий в Ємені

Як повідомляє Associated Press, очолювана Саудівською Аравією коаліція, яка веде бойові дії в Ємені, оголосила про те, що один з її бойових літаків був збитий над гірською північною провінцією при наданні авіаційної підтримки урядовим силам, які б’ються з повстанцями в країні, повідомляє Associated Press.

Державне інформаційне агентство Саудівської Аравії наводить слова полковника Турки аль-Малікі, представника коаліції, який заявив, що військові літаки, що належать ВПС Саудівської Аравії, зазнали катастрофи над провінцією Яуф.

Інформація не вказує, чи є жертви і не надає додаткові подробиці.

Повстанці з Хусс заявили, що збили винищувач сучасної ракетою земля-повітря.

Конфлікт в Ємені почався із захоплення Саною гуситами в 2014 році, які контролюють більшу частину північної частини країни вздовж кордону з Саудівською Аравією. Військова коаліція на чолі з Саудівською Аравією, яка знаходиться в союзі з міжнародно визнаним урядом Ємену, бореться з підтримуваної Іраном Хассі з 2015 року.

В результаті нещадної кампанії на чолі з повітряними ударами, в Саудівській Аравії в Ємені були нанесені удари по школам, лікарням і весілям. Хусс використовував безпілотники і ракети для нападу на Саудівську Аравію.

Війна привела до загибелі більше 100 000 чоловік і найгіршого гуманітарної кризи в світі, в результаті чого мільйони людей страждають від нестачі продовольства і медичної допомоги.