Страйк на Germanwings поки не буде тривати

Профспілка, що представляє пілотів бюджетної авіакомпанії Germanwings, не буде продовжувати страйк, який триває три дні, повідомляє Reuters.

Організація незалежних льотних екіпажів Німеччини (Ufo) обговорить у неділю, як продовжити суперечку з компанією, сказав її представник.

Страйк пілотного екіпажу призвів до того, що протягом перших трьох днів поточного тижня було проведено всього 20 з 220 регулярних польотів “Germanwings”, хоча інші дочірні компанії “Lufthansa”, такі як Австралійські авіалінії, надали місця для пасажирів, що застрягли, обмежуючи тим самим негативний вплив протесту на клієнтів.

Суперечка, що знаходиться в глухому куті,  про колективні трудові переговорах 22 000 співробітників пілотських екіпажів відноситься до оплати і  умовов праці.

Профспілка Ufo провела аналогічний страйк протягом двох днів і в листопаді минулого року, що призвело до скасування одного з п’яти рейсів, в результаті чого постраждало близько 180 000 пасажирів, і це коштувало авіакомпанії близько 20 мільйонів євро.