У лоукостера Ryanair з’явилися серйозні фінансові проблеми

В бюджетній авіакомпанії підрахували доходи, отримані в першому кварталі 2019 фінансового року. Результати виявилися набагато гіршими від очікуваних – прибуток скоротився на 21 відсоток.

Процес скорочення прибутку триватиме, принаймні, ще до кінця літа. Головна причина таких поганих фінансових результатів – зниження тарифів.

У прес-релізі авіакомпанії відзначається, що якщо за перший квартал 2018 фінансового року прибуток склав 309 мільйонів євро, то в цьому році він впав до 243 мільйонів євро. При цьому квартальна виручка Ryanair збільшилася на 11 відсотків, до 2,3 мільярда євро. Рік тому вона становила 2,1 мільярда євро.

Популярність ірландського лоукостера збільшується. Про це свідчить зростаючий пасажиропотік. Протягом квітня-червня 2019 року послугами авіакомпанії Ryanair скористалися 41,9 мільйона пасажирів, що на 11 відсотків більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, коли пасажирооборот склав 37,6 мільйона людей.

Авіакомпанія Ryanair щодня виконує 2,4 тисяч рейсів з/в 200 аеропортів, розташованих в 37 країнах. Її парк налічує 475 літаків.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за підсумками десяти місяців роботи в Україні лоукостер Ryanair перевіз 500 тисяч пасажирів.

В авіакомпанії Wizz Air вирішили майже в два рази збільшити частоту рейсів із львівського аеропорту на п’яти найбільш популярних маршрутах.