Омікрон також був виявлений в Ісландії

За повідомленням місцевої газети The Reykjavik Grapevine, перший випадок зараження коронавірусом типу Omicron був підтверджений в Ісландії.

Уточнюється, що це пацієнт столичної лікарні Рейк’явіка, котрий не виїжджав за кордон. Наразі невідомо, як людина заразилася.

Ця новина з’явилася через чотири дні після того, як Ісландія ввела нові обмеження на своєму кордоні, щоб запобігти в’їзду в країну Omicron. Заходи передбачають карантин для людей, які прожили більше доби в шести африканських країнах: Лесото, Мозамбіку, Намібії, Зімбабве, Південній Африці або невеликій країні Есватині.

Протягом 14 днів з моменту прибуття до Ісландії ті, хто приїхав з цих країн, повинні пройти тест ПЛР, а через п’ять днів – другий. Вимоги діють незалежно від того, вакциновані чи ні.

Нагадуємо, що перший випадок штаму Омікрон був підтверджений у листопаді у Південній Африці. Експерти попереджають, що він поширюється набагато швидше за інші варіанти і містить значно більше мутацій. Цей варіант уже домінує у ПАР.

Завдяки протиепідемічним заходам Ісландія є однією з найменш постраждалих країн від пандемії у світі. Число підтверджених випадків захворювання в країні – 18198, жертвами коронавірусу стали 35 осіб.