Українські фахівці дуже затребувані в Чехії

У програмі «Режим Україна» беруть участь більше трьохсот чеських підприємств.

Головна мета програми «Режим Україна» – прискорення процесу врегулювання формальностей для українців, які хочуть працювати на чеських підприємствах.

Таку велику кількість компаній до участі в програмі вдалося залучити завдяки активній діяльності співробітників Економічної палати Чехії і великій зацікавленості чеських роботодавців.

Серед представників цих підприємств і фірм недавно було проведено опитування, щоб з’ясувати фахівці яких професій найбільш затребувані на сьогоднішній день в чеській економіці.

Як випливає з результатів проведеного опитування, найбільш затребуваними на сьогодні професіями на чеському ринку праці є фахівці з металообробки, зварювальники, ливарники, слюсарі, механіки та ремонтники різного устаткування. Також представники фірм зацікавленні у працевлаштуванні покрівельників, паркетників, штукатурів, сантехніків. Роботодавці зацікавлені в кваліфікованих спеціалістах робітничих професій, які пропрацювали більше двох років.

Опитування показало, що інтерес у роботодавців Чехії до фахівців з України тільки збільшується. Основною причиною є масовий виїзд чеських працівників в країни Західної Європи, де вони можуть заробити набагато більше, ніж на батьківщині.

Працівників, які приїхали з України, шукають 97 відсотків опитаних фірм. Такий великий відсоток обумовлений високою кваліфікацією українських фахівців. Нових працівників в 2019 році планує наймати 92 відсотки чеських фірм.

Нагадаємо, раніше ми писали про активну компанію, яку розгорнули чеські роботодавці, щоб лобіювати спрощення працевлаштування для громадян, які приїжджають до Чехії з третіх країн, в тому числі з України.