Запис про смерть і нові випадки інфекції COVID-19 в Італії за останні 24 години

За останні 24 години в Італії від коронавируса загинули 475 осіб, і це найбільше число смертей, зареєстрованих в одній країні в день, повідомила сьогодні служба цивільного захисту з посиланням на AFP.

Таким чином, число смертей, викликаних вірусом в Італії, досягло 2978, що наблизило країну до Китаю, де почалася пандемія (більше 3200 смертей). Органи охорони здоров’я Італії виявили 4207 нових випадків зараження в останній день, що також є рекордним числом. Ломбардія, де розташований Мілан, залишається найбільш постраждалим районом в країні, з двома третинами всіх смертей. Проте, число людей, інфікованих в інших областях, таких як Венеція і П’ємонт, збільшується, і про кожного з них повідомляється. Середній вік померлих і людей з позитивним тестом на коронавірус становить 79,5. За даними Вищого інституту охорони здоров’я, який регулярно публікує свою статистику, 70 відсотків померлих становлять чоловіки.

Італійський лідер опозиції Маттео Сальвини оголосив, що всі парламентарії з його вкрай правої партії «Ліга» жертвують частину своєї зарплати на боротьбу з коронавірусів, повідомляє БТА з посиланням на DPA. Партія Ліги має 60 місць в Сенаті і 125 місць в Палаті депутатів, а також 29 місць в Європейському парламенті.