Пасажиропотік харківського аеропорту рекордно виріс

Жовтень 2019 року став для трудового колективу міжнародного аеропорту «Харків» одночасно і вдалим, і напруженим місяцем. Вдалим, тому, що пасажиропотік за цей місяць виріс на рекордні 70 відсотків у порівнянні з жовтнем 2018 року, а напруженим, оскільки потрібно було більш інтенсивно попрацювати, щоб якісно обслужити пасажирів.

Статистичні дані, зафіксовані в харківському аеропорту, перш за все свідчать про те, що не тільки київські повітряні гавані активно нарощують пасажиропотік, але й інші великі українські аеропорти демонструють відмінні результати.

За підсумками роботи трудового колективу міжнародного аеропорту «Харків», протягом жовтня обслужено 140,5 тисячі пасажирів. У жовтні минулого року повітряна гавань відправила і прийняла 83 тисячі пасажирів.

Переважна більшість пасажирів (118,4 тисячі осіб) подорожували за кордон, інші (22,1 тисячі) – всередині країни.

Найпопулярнішими напрямками стали Анталія (Туреччина), Шарм-ель-Шейх (Єгипет), Варшава (Польща), Відень (Австрія), Дортмунд (Німеччина).

Протягом січня-жовтня 2019 року послугами міжнародного харківського аеропорту скористалися 1,1 мільйона пасажирів. Це число на 37 відсотків більше, ніж було зафіксовано за 10 місяців 2018 року. Кількість рейсів протягом січня-жовтня цього року склала 4662, збільшившись на 19 відсотків у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Така статистика показує, що український ринок пасажирських авіаперевезень тільки починає активно розвиватися. Від цього виграють усі – авіакомпанії, аеропорти, і звичайно, пасажири.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з 29 жовтня по 12 листопада авіакомпанія airBaltic проводить великий розпродаж квитків на всі рейси, які будуть виконуватися з 7 листопада 2019 року по 3 червня 2020 року. До кінця акції залишився 1 день!

За 10 місяців цього року пасажиропотік міжнародного аеропорту «Бориспіль» склав більше 12,6 мільйона осіб. Стільки пасажирів скористалися послугами аеропорту за весь 2018 рік.