У Північній Македонії виявлена ​​мережа підроблених ПЛР-тестів

У Північній Македонії існує добре організована мережа для видачі підроблених тестів ПЛР на коронавірус. У злочинній організації беруть участь відома поліклініка і готелі. Про це свідчить розслідування тижневика FOCUS з Скоп’є.

“У містечку Гевгелія, на кордоні з Грецією, розвинений бізнес з видачі підроблених тестів ПЛР на коронавірус. Їх видають всім громадянам, які бажають поїхати у відпустку до Греції», – йдеться в повідомленні.

У мережі бере участь відома поліклініка з Богданци, у якій також є офіси в Гевгелії. На даний час вони закриті, оскільки видали сертифікати на ПЛР-тести на коронавірус без узгодження з Міністерством охорони здоров’я. До мережі входять відомі готелі, що рекламують цю «послугу», але всі їхні сторінки в соціальних мережах недавно були видалені.

Видання нагадує, що тільки 12 лабораторій МОЗ отримали схвалення на проведення ПЛР-тестів.

«Кількість приватних лабораторій, які заробляють на пацієнтах, але працюють без дозволу, значна. Вони видають підроблені ПЛР-тести на коронавірус», – йдеться в розслідуванні.

Мер Гевгелії Сашо Поцко каже, що «чув про подібні історії, але не був знайомий з цими лабораторіями і готелями». Про це ж заявив мер Богданци Блаж Чапов. За його словами, «це робота компетентних органів», які повинні були розслідувати ці чутки.