Канада дозволила возз’єднання сімей, розділених коронавірусом

“Уряд Канади оголосив в понеділок про ослаблення режиму закриття кордону, щоб іноземні громадяни могли возз’єднатися зі своїми сім’ями, що живуть у Канаді”, – повідомляє AFP.
«Це неймовірно важкий період для людини, щоб провести час далеко від чоловіка або дружини, від своєї дитини, від мами чи тата»,- заявив прем’єр-міністр Джастін Трюдо на щоденній прес-конференції.

«Ми розуміємо це, – продовжив він, – тому ми пропонуємо обмежений виняток, що дозволяє найближчим родичам наших громадян або постійних жителів приїжджати до Канади».

Очікується, що цей захід, який вступив в силу в опівночі у вівторок, буде застосовуватися до іноземців – подружжя, дітей, батьків або законних опікунам громадян Канади, які мають діючу візу і електронний дозвіл на поїздку.

Ці люди не повинні бути заражені коронавірусом і у них не повинно бути будь-яких симптом Covid-19. Вони повинні надати, як мінімум, 15 днів для перебування в Канаді через обов’язковий двотижневий карантин, пов’язаний з відвідуванням.
«Мета цього заходу – не дозволити людям приїжджати і їхати до Канади, а допомогти канадським сім’ям возз’єднатися в цей безпрецедентний період», – сказав міністр імміграції Марко Мендічіно, відкидаючи прагнення емігрувати до Канади або поїхати до Канади в особистих цілях.

В середині березня Канада закрила свої кордони для «незначних поїздок» іноземців, щоб зупинити поширення нового вірусу. Канада і США домовилися про те, щоб їх спільний кордон буде закритий для «дрібних поставок», що виключає перевезення товарів і будь-якої власності до 21 червня.

На сьогоднішній день в Канаді зареєстровано 96 244 нових хворих на коронвірус. 7835 з них померли.