Попереджено замах на президента Мадагаскару

Світові ЗМІ повідомили, що влада Мадагаскару запобігли замаху на президента країни.

За словами головного прокурора Бертіна Разафіарівоні, кілька іноземних громадян і громадян Мадагаскару були затримані в рамках розслідування нападу на главу держави.

Арешти були проведені 20 липня, затримані звинувачуються в плануванні вбивства президента Андрі Раджоеліни.

Ніяких подробиць не розголошується, але місцеві ЗМІ повідомляють, що у слідства є документальні докази провини затриманих.

Згідно із заявою прокуратури, готувалася змова.

Джерела в газеті «Midi Madagasikara» стверджують, що серед затриманих є колишні французькі солдати, що раніше служили офіцерами спецназу. Один з них, як кажуть, був полковником у відставці, командував полком французьких військ в Чаді. Інший раніше був інструктором ВДВ.

The Madagascar-Tribune зазначає, що в останні дні поведінка президента не викликало занепокоєння або нервозності. За інформацією видання, оголошення про змову з’явилося напередодні опозиційної конференції.

Під час святкування Дня незалежності країни 26 червня жандармерія оголосила, що вона запобігла замаху на главу служби генерала Річарда Раваломанана, який також є правою рукою президента Мадагаскару. У справі були заарештовані шість осіб, в тому числі колишній охоронець екс-президенту Мадагаскару.