Арешт російського журналіста – перешкоджання роботі поліції

Правозахисник Іван Мельников надіслав листа начальнику Управління внутрішньої безпеки МВС Росії Олександру Макарову з проханням перевірити законність затримання журналістки Lenta.ru Анастасії Зав’яловій, повідомляє ТАСС.

«У зв’язку з опублікованою в ряді ЗМІ інформації про затримання журналіста Lenta.ru Анастасії Зав’яловій, а також інформацією про протиправні дії співробітників міліції, які поранили Зав’ялову, просимо перевірити законність дій співробітників міліції під час арешту, а також складання протоколу про адміністративне правопорушення за наявність в їх діях злочину, передбаченого статтею 286 КК РФ за перевищення повноважень, а також статтею 144 КК РФ за можливе перешкоджання законній діяльності журналіста, і вжити заходів для її захисту, прав і дострокового звільнення», – йдеться в тексті документа, повідомляє видання.

ЗМІ нагадують, що раніше в публікації сайту повідомлялося, що співробітники МВС затримали журналістку Анастасію Зав’ялову в Москві і відвезли її в Басманнское районне управління МВС. Поліція поки не коментує. За попередньою інформацією, жінка була затримана за перешкоджання службовій діяльності працівників правоохоронних органів. «17 липня в 21:45 на бульварі Чістопруден громадянин 1996 року народження був затриманий співробітниками міліції за перешкоджання їх службової діяльності», – йдеться в повідомленні.