Українці, які працюють в Польщі, переслали грошей більше за всіх

Українські трудові мігранти продовжують невтомно працювати в інших країнах, одночасно підтримуючи не тільки фінансову систему України в стабільному стані, але і економіку в цілому.

Цьому сприяють гроші, які наші співвітчизники, працюючи за кордоном, регулярно пересилають своїм дружинам, дітям і родичам.

Не дивно, що найбільшу грошову суму переслали українці з Польщі, адже в цій країні офіційно працевлаштовані близько мільйона осіб. За підрахунками фахівців Національного банку України (НБУ), з Польщі трудові мігранти протягом 2019 року надіслали 3,8 мільярда доларів.

На другому місці за обсягом грошових переказів українці, які працюють в Чехії. Вони перевели на батьківщину 1,1 мільярда доларів. Трохи менше – по 1 мільярду доларів – переслали українці з Росії та Сполучених Штатів.

Згідно з попередніми підрахунками НБУ, обсяг приватних переказів по різних каналах в Україну із-за кордону в 2019 році склав 12 мільярдів доларів. У 2018 році ця сума дорівнювала 11,1 мільярда доларів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що фізосіб, яким українці пересилають гроші з інших країн, планують обкладати прибутковим податком.

Результати нового соціологічного дослідження показали, що 25 відсотків українців вважають, що вони бідняки.