У Білостоцькому політехнічному університеті лунали колядки з усього світу

Різдвяні колядки з різних куточків світу звучали у Білостоцькому політехнічному університеті. З нагоди щорічної зустрічі іноземних студентів  навчальних закладів, які знаходяться у місті Білосток. Зустріч відвідали  викладачі, польські колеги та друзі іноземців, а також мер міста.

Серед іноземних студентів, які відвідали зустріч, були молоді люди з Бразилії, Зімбабве, Франції  та України. Вони говорили про різдвяні звичаї та традиції своєї батьківщини. Проректор з освіти та міжнародного співробітництва Білостоцького політехнічного університету проф. Марта Косіор-Казберкук каже, що така подія є елементом інтеграції.

«Захід має інтегративний та освітянський характер. Разом із викладачами політехнічного університету та міською владою міста, ми дізналися багато нового про традиції та звичаї інших народів. Студенти з інших країн знайомляться з Білостоком, цікавляться його життям, звичаями та традиціями не тільки нашого міста, але і нашої країни» – підкреслює мер міста Білостока Тадеуш Трусколаскі.

Різдвяні презентації традицій та звичаїв з інших держав світу проходять у Білостоку  вже сьомий раз. Це урочистий захід, присвячений тижню міжнародного персоналу, який відбувся у Білостоцькому університеті технологій.

Джерело: www.eurabota.ua

06.12.2018