Саудівська Аравія відкривається для туристів

Стрімке падіння ціни на нафту, яка є основним джерелом поповнення державного бюджету Саудівської Аравії, змушує владу країни думати про розвиток інших секторів економіки, в тому числі і туризму.

Уряд Саудівської Аравії планує, що туристичні візи іноземним мандрівникам будуть видаватися вже через кілька тижнів – з 27 вересня.

Передбачається, що візовий збір становитиме 120 доларів за можливість протягом 90 днів перебувати в країні. Влада Саудівської Аравії сподівається зіграти на великому інтересі до країни, яка протягом тривалого часу була недоступна для великої кількості мандрівників.

У вересні заплановано масові презентації основних визначних пам’яток Саудівської Аравії, які можуть зацікавити туристів. Для того, щоб просувати країну на міжнародному туристичному ринку, уряд підготував велику маркетингову кампанію.

Швидше за все візи можна буде оформляти в електронному вигляді. Влада Саудівської Аравії розраховує, що розвиток туризму допоможе істотно покращити економічну ситуацію в країні в найближчі 10 років.

Вже зараз на узбережжі Червоного моря активно створюються нові курортні зони. Туристичні об’єкти будуються в історичному районі Алула і в Кідді, а недалеко від столиці країни Ер-Ріяд буде побудоване цілий місто розваг.

На сьогоднішній день громадянам більшості країн можна приїхати до Саудівської Аравії тільки по роботі, навчанню, до родичів або в якості паломника.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з 1 серпня 2019 року, українські туристи, які захочуть поїхати до Шрі-Ланки, можуть оформити в’їзну візу терміном на 30 днів абсолютно безкоштовно.

Єгипетська влада прийняла рішення ввести відразу два нових податки для туристів: плату за можливість вилетіти з країни, і збір на підвищення рівня безпеки в аеропортах.