68 жертв невідомого вірусного захворювання в Індії, 40 з них – діти

Щонайменше 12 дітей померли за останні 24 години в північному індійському штаті Уттар-Прадеш від невідомого вірусного захворювання, що викликає лихоманку. Загальна кількість жертв епідемії цього захворювання в області досягла 68 осіб, з них 40 дітей.

За даними агентства PTI, з посиланням на органи охорони здоров’я штату Уттар-Прадеш, це лише приблизна кількість смертей. Місцевий департамент охорони здоров’я не повідомляє про кількість смертей від лихоманки в приватних лікарнях і про тих, хто помер удома, не звернувшись за медичною допомогою.

Осередком вірусного захворювання стали західні райони штату Уттар-Прадеш. Найбільша кількість випадків захворювання зареєстровано в сільських районах Агри, Матхура і Фірозабад.

Через високу вологість і температури вище норми кількість пацієнтів тут швидко збільшується. У багатьох регіонах немає місця в лікарнях для госпіталізації людей з симптомами вірусної лихоманки. Лікарі змушені вивозити їх з сіл в міста і поміщати в клініки, призначені для хворих коронавірусом.

На думку індійських лікарів, ймовірною причиною виникнення і поширення інфекції є недотримання санітарно-гігієнічних правил, а також скупчення комарів, які переносять хворобу, у заболочених водойм і річок.