Солдат застрелив трьох людей на військовому аеродромі в Росії

“Військовослужбовець убив трьох осіб на військовому аеродромі недалеко від Воронежа. Він забарикадувався на території частини”, – повідомило ТАСС джерело близьке до командування частини.

«Військовослужбовець стріляв з пістолета, який взяв у офіцера. Загинули три людини. Тепер нападник забарикадувався на території частини », – сказало джерело.

«Серед убитих – офіцер і двоє солдатів. Сам солдат пропав, його пошук ведеться, як на території частини, так і за її межами », – повідомило джерело.

За уточненою інформацією, загинули майор, єфрейтор і призовник.

Додається, що Антон Михайлович Макаров, 2000 року народження, який проживає у Воронежі, знаходиться в розшуку; у нього може бути зброя і два патрона до неї.

Влада Воронезької області підтвердила факт НП на військовому аеродромі. «Так, такий факт є, зараз уточнюємо всі деталі самі, там (в аеропорту) кілька загиблих»,- повідомили ТАСС в прес-службі районної адміністрації.

Інформацію підтвердили і в Західному військовому окрузі, зазначивши, що нападника розшукує командування підрозділу і правоохоронні органи. «9 листопада 2020 року біля 5 години ранку військовослужбовець, який ніс варту в одній з військових частин, дислокованих у Воронезькій області, напав на офіцерів, які прибули для перевірки чергування, і, захопивши у одного з них зброю, зник. В результаті обстрілу троє військовослужбовців отримали смертельні поранення. Командування військової частини спільно з правоохоронними органами вживає заходів з пошуку та затримання нападника»,- сказали в адміністрації району.

Військовий аеропорт Балтімор, який належить Академії ВПС і ремонтується вже більше семи років. У грудні 2019 року було оголошено про плани його добудови до вересня – жовтня 2020 року. Злітно-посадкова смуга на базі призначена для всіх типів сучасних літаків – як військових, так і цивільних.