У Львові прийняли рішення про підвищення туристичного збору

Туристичний збір підвищили згідно нових змін в Податковому кодексі України.

Доходи до державного бюджету на центральному і місцевому рівнях складаються з різних податків і зборів. В кінці минулого року Верховна Рада прийняла поправки до Податкового Кодексу, які передбачають підвищення туристичного збору. Після цього рішення в кожному регіоні місцева влада повинна встановити величину туристичного збору згідно з новим законодавством. Передбачається, що ці заходи допоможуть збільшити доходи місцевих бюджетів особливо тих регіонів України, які найбільш популярні серед туристів.

Львівська міська рада затвердила новий розмір туристичного збору, який стягуватиметься з приїжджих, що зупиняються в готелях міста. Згідно з ухваленим рішенням, туристам доведеться заплатити до бюджету від 8 до 21 гривні спеціального збору.

Туристичний податок встановлений на рівні 0,2-0,5 відсотка від мінімальної зарплати. Розмір ставки буде залежати від вартості номера в готелі або хостелі. Наприклад, якщо ціна готельного номера становить до 350 гривень на добу, то розмір становитиме 0,2 відсотка від мінімальної зарплати, від 750 до 1200 гривень – 0,4 відсотка, а якщо 1200 гривень за ніч – 0,5 відсотка.

Нові ставки туристичного збору у Львові почнуть діяти з 1 квітня.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з 11 березня, в столиці Об’єднаних Арабських Еміратах Абу-Дабі для туристів відкрив двері президентський палац.

У національному парку Італії Чінкве-Терре тих туристів, які гулятимуть по гірських стежках в шльопанцях, будуть штрафувати.