101-річна італійка, яка пережила іспанський грип, втретє успішно бореться з COVID-19

“Лікарі та медичний персонал в Італії приголомшені стійкістю Марії Орсінгер, 101-річної жінки, яка пережила пандемію іспанського грипу, Другу світову війну, а тепер втретє COVID-19”,- повідомляє RTS.

Вперше вона дала позитивний результат на COVID-19 в лютому.

«У лютому моя мати була госпіталізована в Сондале. Вона насилу дихала, проте температури не було»,- сказала її донька Карла.

На жаль, у вересні її знову госпіталізували з лихоманкою, після чого вона знову пройшла тестування на COVID-19, і результат знову виявився позитивним. Орсінгер пройшла повний курс лікування протягом 18 днів.

Уже тоді медперсонал був вражений стійкістю літньої жінки і сказав, що її перебування в лікарні було в основному запобіжним засобом.

Однак боротьба з COVID-19 на цьому не закінчилася. Минулої п’ятниці жінка знову перевірилася на коронавірус і знову отримала позитивний результат. Але на цей раз у Марії Орсінгер безсимптомний випадок. Вона була знову госпіталізована.

Хоча вона прикута до ліжка через свій вік і їй важко спілкуватися зі своїми трьома дочками, бо вона майже глуха, її сім’я з нетерпінням чекає повернення додому.

Марія Орсінгер народилася 21 липня 1919 року в маленькому містечку Гаджієв. Вона пережила пандемію іспанського грипу, вийшла заміж під час Другої світової війни і тепер уже в третій раз йде до перемоги над COVID-19.

«Лікарі абсолютно приголомшені», – кажуть її дочки.