Великобританію можуть очікувати жорсткі санкції від Євросоюзу

Якщо умови виходу Великобританії з ЄС, які передбачені відповідною угодою, не виконуватимуться належним чином, то все може закінчитися санкціями.

В Європейській комісії заявили, що в разі невиконання умов угоди по Brexit ЄК може застосувати штрафи або призупинити торгові пільги.

Зокрема, в повідомленні йдеться: «Брюссель може застосовувати штрафи або навіть тимчасово зупиняти торгові пільги, якщо Великобританія не буде дотримуватися умов угоди, що планується після Brexit».

У керівництві Єврокомісії наполягають, що Британія повинна також дотримуватися екологічних, соціальних та конкурентних правил ЄС після того, як представники уряду Великобританії заявили, що найближчим часом не планують укладати з Євросоюзом нову торгівельну угоду.

Для того, щоб запобігти порушенням правил майбутньої угоди, Єврокомісія створить спільний комітет, який буде вирішувати суперечки шляхом консультацій або призначати судовий розгляд.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд Великобританії оголосив план заходів на 31 січня – день виходу країни з Європейського союзу.

Економіст авторитетного видання Bloomberg Ден Хенсон вважає, що економіка Великобританії до кінця 2020 року втратить не менше 200 мільярдів фунтів стерлінгів (261 мільярда доларів).