Борис Джонсон вирішив з помпою відсвяткувати Brexit

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон вирішив, що вихід країни з Європейського союзу потрібно відзначити урочистими заходами, при тому, що трохи менше половини британців вважають, що Brexit – це велика історична помилка, святкування якої зовсім недоречно.

Британський уряд оголосив план заходів, які будуть проведені 31 січня, в день виходу Сполученого Королівства з Євросоюзу. Оголошено, що прем’єр-міністр Борис Джонсон проведе виїзне засідання уряду, а потім увечері виступить зі зверненням до народу.

«31 січня на півночі Англії відбудеться спеціальне засідання кабінету міністрів. Вони обговорять порядок денний прем’єра і те, як уряд планує забезпечити процвітання всього великого союзу Англії, Шотландії, Уельсу та Північної Ірландії»,– повідомили в прес-службі уряду.

Очікується випуск пам’ятної монети в 50 пенсів, на якій буде викарбовано: «Мир, процвітання і дружба з усіма народами». Першу монету в урочистій обстановці вручать прем’єру Борису Джонсону.

Ілюмінація на будівлі урядової резиденції, яка розташована на вулиці Даунінг Стріт, а також на головній резиденції англійських монархів на Уайтхолл в Лондоні буде у вигляді годинника, що відлічує час до Brexit.

Площу перед парламентом прикрасять прапорами Британії. Однак знаменитий «Біг-бен», всупереч очікуванням, не ознаменує годину Brexit, оскільки до цього часу майстри не встигнуть закінчити ремонт.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що економічні експерти підрахували, що протягом трьох років після референдуму по Brexit економіка Великобританії втратила близько 3 відсотків зростання.

Борис Джонсон виступив проти ініціативи першого міністра Шотландії Миколи Стерджен провести новий референдум про незалежність Шотландії.