Китай будує спеціальну лікарню для лікування інфікованих новим коронавірусом

Сьогодні Китай почав будувати лікарню, щоб розмістити близько тисячі пацієнтів, заражених новим коронавірусом протягом 10 днів, повідомили в четвер китайські ЗМІ.

Телебачення показувало десятки будівельних машин, які готують місце для медичного закладу в центральному місті Ухань з населенням 11 мільйонів чоловік, де почався спалах нової пневмонії. З учорашнього дня місто було закрите на карантин, і його жителі не мали права залишати його.

Карантин фактично охоплює 9 населених пунктів у Центральному Китаї з більш ніж 30 мільйонами населення, за даними AFP.

Сіньхуа повідомляє, що будівництво планується завершити в рекордно короткі терміни, і 3 лютого відкриється лікарня площею в 15 000 квадратних метрів на 1000 ліжок. Тут лікуватимуть лише хворих з вірусною пневмонією. 830 осіб заразилися цією хворобою, а 26 померли. За словами китайського агентства, ця лікарня полегшить вирішення проблеми нестачі коштів для боротьби з катастрофою.

Парк розваг Діснейленд в Шанхаї оголосив сьогодні, що призупиняє роботу до нового розпорядження через поширення коронавірусу. Рішення було прийнято” для профілактики і контролю над епідемією і для захисту здоров’я ” відвідувачів і персоналу. Міська влада Шанхаю, де було підтверджено 20 випадків зараження новою пневмонією, вирішила закрити для відвідувачів всі ключові туристичні об’єкти і визначні пам’ятки.

Заняття в навчальних закладах та дитячих садках призупинені. Також тимчасово зупинені круїзні судна вздовж річки Хуанпу, зазначає ТАСС, посилаючись на місцеві ЗМІ.