Меркель у Стамбулі

Канцлер Німеччини Ангела Меркель прибула до Стамбула, де сьогодні має зустрітися з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, повідомляє турецьке інформаційне агентство IHA, з посиланням на БТА.

В останні тижні Меркель і Ердоган зіграли ключову роль в міжнародних зусиллях по врегулюванню тривалого протягом багатьох років конфлікту в Лівії, відзначає DPA.

Очікується, що обидва лідери обговорять війни в Лівії і Сирії, а також ситуацію в Іраку і напруженість в Ірані.

Після переговорів запланована спільна прес-конференція. Меркель та Ердоган іноді мали напружені відносини  протягом багатьох років, включаючи причини затримання громадян Німеччини в Туреччині та побоювання щодо авторитарного стилю керівництва турецького лідера, особливо після невдалого державного перевороту в 2016 році.

Туреччина також пригрозила відкрити кордони з Європою для мільйонів сирійських біженців, які проживають в Туреччині, критикуючи ЄС за нездатність надати достатню фінансову допомогу, як було раніше погоджено.

Разом з Ердоганом Меркель сьогодні відкриє кампус в Турецько-німецькому університеті в Стамбулі. Вона також планує зустрітися з представниками бізнесу за запрошенням Німецько-турецької торгової палати та з представниками громадянського суспільства Туреччини.