Король Саудівської Аравії Салман був госпіталізований

Як повідомляє державне інформаційне агентство SPA, “84-річний правитель Саудівської Аравії, король Салман бін Абдулазіз був госпіталізований в столиці країни Ер-Ріяді з запаленням жовчного міхура”.

Агентство додало, не повідомляючи подробиць, що король держави, яка з 2015 року є найбільшим в світі експортером нафти і близьким союзником США, проходить медичні обстеження.

“Після цієї новини прем’єр-міністр Іраку Мустафа аль-Кадімі відклав візит до Саудівської Аравії”, – заявив міністр закордонних справ Саудівської Аравії принц Фейсал бін Фархан Аль Сауд.

Король Салман, хранитель найсвятіших місць ісламу, провів більше двох з половиною років в якості спадкоємця Саудівській Аравії на престолі і заступника прем’єр-міністра з червня 2012 року, перш ніж стати королем. Він також був губернатором Ер-Ріяда більше 50 років.

Фактичним правителем і спадкоємцем престолу є наслідний принц Мухаммед бен Салман, який почав реформи, спрямовані на перетворення економіки королівства.

34-річний принц, який популярний серед багатьох молодих саудівців, заслужив визнання у себе вдома за ослаблення соціальних обмежень в консервативному мусульманському королівстві, надаючи більше прав жінкам і обіцяючи диверсифікувати економіку.