Греція отримує 700 мільйонів євро допомоги для мігрантів з Брюсселя

Європейська комісія надасть Греції 700 мільйонів євро в якості допомоги для боротьби з натовпами мігрантів, що намагаються увійти в Європейський Союз через Туреччину. Про це повідомила президент Єврокомісії Урсула фон дер Лейен на спільній прес-конференції в Греції з прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом, головою Європейської ради та президентом Європейського парламенту, повідомляють світові ЗМІ.

Раніше Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді закликав країни ЄС надавати більше допомоги Греції, яка стикається з новою хвилею мігрантів.

«Греція є членом ЄС, тому її основним джерелом підтримки є європейські ресурси», – сказав Гранді.

«Греції потрібно більше. Це дуже ясно», – додав він.

Водночас комісар високо оцінив Туреччину, яка “вкриває” близько 3,7 мільйона сирійських біженців, заявивши, що вона «дуже добре» надала їм притулок.

Зі свого боку президент Європейської ради Чарльз Мішель закликав Туреччину виконати угоду ЄС від 2016 року, в якій вона погодилася утримувати мігрантів в Європі в обмін на допомогу в розмірі декількох мільярдів євро.

Мішель сказав, що для Європи важливо захистити свої кордони. ЄС хоче, щоб Туреччина повністю виконала угоду про закриття кордонів для мігрантів, а Брюссель, в свою чергу, завершить свою частину угоди, заявив президент Європейської ради.