Звільнення в Німеччині за відмову від вакцинації

“Глава німецької компанії по догляду за інвалідами та людьми похилого віку звільнив сімох співробітників за відмову від вакцинації від коронавіруса”, – повідомляє газета Bild.

За даними видання, це перший випадок звільнення працівників за відмову від вакцинації, хоча вакцинація в Німеччині є добровільною. “Після звільнення співробітників чолі компанії в місті Дессау-Рослау, Саксонія-Ангальт, Рене Уільмеру стали надходити погрози вбивством від супротивників вакцин”, – зазначає Bild.

Уілмер попросив своїх співробітників зробити щеплення від вірусу, як тільки вакцина буде доставлена. Працівники, які доглядають за інвалідами та людьми похилого віку, входять до першої групи громадян Німеччини, які підлягають вакцинації. Троє з них відмовилися, а четверо інших коливалися. Бос дав їм два дні на рішення, але вони вакцинацію так і не зробили, після чого їх звільнили.

«Я роблю все, щоб захистити наших пацієнтів. Це мій моральний обов’язок», – сказав Уілмер.

“Уряд Німеччини побоюється кібератак, спрямованих на зрив кампанії вакцинації, розгорнутої в країні”, – заявила медіа-група Funke з посиланням на відповідь Міністерства внутрішніх справ на питання зелених в Бундестазі.

«Було зроблено багато спроб зібрати інформацію про німецьких виробників вакцин», – йдеться в документі. В уряді заявили, що загрози кібератак «слід оцінювати, як високі».

«Об’єкти дослідження, виробництва вакцин і доступу до них є потенційними об’єктами шпигунства і саботажу з боку іноземних розвідок», – заявив уряд.