Після затримки на декілька місяців запущений потяг Мукачево-Будапешт

Швидкісний поїзд Мукачево-Будапешт запущений. Перші рейси з української Мукачево в столицю Угорщини – Будапешт, а також з Будапешта в Мукачево, були виконані в неділю 9 грудня.

Реально Європейський союз стає ближче не тільки через те, що вже півтора року діє безвізовий режим для України, а й тому, що українці мають можливість швидко і порівняно дешево подорожувати ще в одну країну ЄС.

Поки в складі один вагон. Потяг поки буде працювати в тестовому режимі, щоб вивчити попит. У міру зростання популярності маршруту і збільшення пасажиропотоку, будуть додані ще один або два вагони.

Глава профспілкової організації Львівської залізниці розповів, що «сьогодні першим рейсом поїзда з Мукачево вирушили десять пасажирів. Угорські колеги-залізничники також схиляються до того, що з часом буде три вагони, а це близько двохсот пасажирів щодня ».

З Мукачева потяг відправляється о 12:30 з прибуттям в Будапешт про 19:37. Квітки коштують 21 євро або по курсу 680 гривень. Купити квитки можна в касах вокзалів в Мукачево і в Чопі.

«Одна з перевага – це дорога без черг на кордоні. Автобуси простоюють по кілька годин», –підкреслює Афтанас.

Нагадаємо, Раніше ми писали про плани «Укрзалізниці» запустити прямий поїзд за маршрутом Мукачево-Прага.

Джерело: www.eurabota.ua

11.12.2018