«Грошові потоки» зі сходу – вичерпалися

Росія користується все меншою популярністю серед українських мігрантів. Так, згідно з офіційними даними число грошових переказів з РФ до України впало рівно в два рази.

Про це заявили представники Національного банку України.

Нагадаємо, що раніше Росія займала перше місце за кількістю грошових переказів в нашу країну. Однак, з 2014 року країна-сусідка перемістилася на друге місце, а в 2019 «звалилася» відразу ж на четверту позицію.

Читайте також: Ізраїль зацікавлений в українських фахівцях

Найчастіше шлють гроші до України наші співвітчизники з Польщі, Чехії та США. Працівники з РФ вже не настільки багато заробляють і не так активно перераховують кошти на батьківщину.

Протягом четвертого кварталу 2018 року з Росії до України перенаправили «всього лише» 182 мільйони доларів. Наприклад, за аналогічний період 2017 року українці в РФ відправили додому 334 млн.

Всього за останні місяці 2018 року, наші співвітчизники переслали на українські рахунки майже 3 мільярди доларів, а за весь минулий рік – майже 11 мільярдів. Всього обсяги валютних надходжень до нашої країни зросли на 17,5%, в порівнянні з 2017 роком.