Із закарпатського Мукачево планують запуск прямого потягу до Праги

Ремонт колії європейського стандарту і підготовка перону для поїздів на залізничному вокзалі в закарпатському місті Мукачево відкриває великі можливості, щоб з’єднати Закарпаття прямими маршрутами з сусідніми країнами – Угорщиною, Словакією та Чехією.

У найближчій перспективі для закарпатців з’явиться можливість швидких і порівняно дешевих подорожей в країни Європейського союзу. В «Укрзалізниці» вже всерйоз задумалися про запуск поїздів по прямому маршруту Мукачево-Прага.

Наявність колії європейського стандарту дає можливість без великих інвестицій розвивати пасажирські перевезення між Україною та ЄС. При цьому значно скорочується час у дорозі, адже тепер немає необхідності перекладати вагони на інші колісні пари.

Нещодавно керівник «Укрзалізниці» Євген Кравцов розповів, що в компанії вивчається технічна можливість запуску поїзда Мукачево-Прага. «Ми ведемо зараз переговори про запуск повідомлення Мукачево-Прага, а також вивчаємо технічну сторону питання», – підкреслив Кравцов.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що, купивши квиток на поїзд через Інтернет, протягом місяця – з 15 грудня по 15 січня в разі непередбачених обставин, їх не можна буде здати назад.

Джерело: www.eurabota.ua

30.11.2018