Канада все більше відмовляє в візах українцям

Безвізовий режим між Україною та Канадою, якого так хоче домогтися українська влада, поки гальмується канадським урядом.

Питання введення між Україною і Канадою безвізового режиму, який дуже важливий для українських громадян, поки вирішити не вдається. Представники канадського уряду, які ведуть переговори щодо безвізового режиму, не хочуть приймати будь-яких компромісних рішень, що могли б зрушити процес з мертвої точки.

Посол України в Канаді Андрій Шевченко повідомив, що, незважаючи на велику роботу, яка проводиться українською стороною для введення між двома країнами безвізового режиму, досягти компромісного рішення поки не вдалося. На жаль, для українських громадян, які хочуть поїхати в Канаду, на сьогоднішній день зафіксована негативна тенденція. За підсумками 2018 року кількість відмов у наданні віз українцям збільшилася і становить 26 відсотків.

Андрій Шевченко розповів, що «на жаль, в питанні безвізового режиму я великого прогресу не бачу. Більш того, в 2018 році ми знову зафіксували зростання кількості відмов у візах громадянам України. Зараз цей показник досяг 26 відсотків».

На думку посла України в Канаді, немає видимих причин, які б пояснили, чому з часом відмови в наданні українським громадянам канадських віз збільшуються. Тим більше, що в країні живе велика кількість українців, які хочуть запросити до себе в гості родичів і друзів.

Україна скасувала для канадців візи ще в 2005 році.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українці можуть подорожувати без візи вже в 131 країну. Серед держав пострадянського простору український закордонний паспорт поступається тільки паспортами країн Балтії.

Джерело: www.eurabota.ua

11.12.2018