Особливості завантаження фільмів в інтернеті в Німеччині

Про це має знати кожен українець, який переїхав до Німеччини: у країні заборонено завантажувати фільми, музику, ігри та інше безкоштовно.

Німецький закон про авторські права забороняє публічно відтворювати, наприклад, фільми та музику без згоди власника прав. Розповсюдження, потокове відтворення або завантаження без дозволу є порушенням.

У Німеччині дозволяється потокове відтворення та завантаження захищеного контенту для приватного використання, якщо джерело є надійним. До таких відносяться, насамперед, платні потокові послуги. Якщо веб-сторінка пропонує трансляцію або завантаження найновіших фільмів або музики безкоштовно, то, швидше за все, це буде порушення авторського права.

Як і хто стежить за порушниками?

Закон про авторські права дозволяє вимагати інформацію про порушника у інтернет-провайдера. Для відстеження порушника потрібна IP-адреса. Вона, а також дата та час порушення дозволяють ув’язати порушення з певним інтернет-з’єднанням. Ця інформація зберігається та утримується провайдером протягом семи днів.

Інтернет-провайдери віддають правовласникам бази даних по клієнтам, що качають піратський контент. Щомісяця до таких списків потрапляє понад 300 тисяч людей. Порушники отримують «листи щастя» із зазначенням величини штрафу та побажаннями якнайшвидшої сплати.

Сума може змінюватись, але зазвичай тримається в діапазоні від 200 до 1300 Євро.

Джерело: https://t.me/bezhenciDnepra