В Естонії рекордно збільшилася кількість українських трудових мігрантів

Згідно з останніми статистичними даними, кількість українців, які приїхали працювати в Естонію протягом чотирьох років збільшилася в десять разів.

 трудовые мигранты в Эстонии

Естонія серед українських громадян, які їдуть в країни Європейського союзу, стає все більш популярною. Про це свідчать дані офіційної статистики, згідно з якою, на початок жовтня 2018 року більше 12 тисяч українців отримали дозволу на короткочасну роботу і строковий вид на проживання. Це число вдвічі більше, ніж рік тому, а порівняно з 2014 роком, кількість українців, які приїхали працювати в цю країну Балтії збільшилася в десять разів.

Поки досить часті випадки порушень виплат заробітних плат іноземним працівникам, в тому числі й українцям. Цю інформацію повідомив керівник служби нагляду за кордонами та міграцією одній з естонських префектур Індрек Ару.

За його словами, значна частина роботодавців користується тим, що українські трудові мігранти недостатньо обізнані яку заробітну плату вони повинні отримувати і часто виплачують їм значно меншу зарплату, ніж належить за законодавством Естонії. При цьому зароблені гроші досить часто виплачуються у конверті.

Нагадаємо, раніше ми писали про критичну нестачу працівників на підприємствах Чехії, тому уряд цієї країни в 2019 році збільшить кількість річних дозволів на роботу для українських громадян до 40 тисяч.

Джерело: www.eurabota.ua

30.10.2018