Угорщина: Арешт капітана корабля-готеля

Угорський суд ухвалив заарештувати українського капітана корабля-готелю, який зіткнувся з круїзним лайнером Hableana. Як повідомив адвокат підозрюваного, капітан буде перебувати під вартою до кінця серпня.
«Суд прийняв таке рішення через небезпеку втечі і приховування капітана, а також через ризик перешкодити розгляду», – заявив адвокат Габор М. Тоф, підкресливши, що він не згоден з такою оцінкою.
Як додав Тоф, «суд також встановив, що капітан підозрюється в діях, які призвели до катастрофи з фатальним результатом, а також в не наданні допомоги потерпілим».
Корабель Hableana затонув через кілька секунд після зіткнення з набагато більшим готелем-кораблем, який налетів на нього ззаду. У катастрофі загинули 25 пасажирів і членів екіпажу Hableana; тільки сім чоловік були врятовані.
Капітан корабля-готелю був заарештований 1 червня в якості підозрюваного. 12 червня суд постановив, що він може бути звільнений під заставу. Однак йому було заборонено залишати Будапешт, і йому доводилося звітувати перед владою, яка проводить розслідування, два рази на тиждень. Його рух контролювався за допомогою електронного браслета.
У понеділок Курія (Верховний суд) визнав незаконним рішення звільнити капітана під заставу, і він знову був затриманий.