У Туреччині місцями до мінус 40 градусів за Цельсієм!

Східні провінції Туреччини іде боротьба з рекордними морозами. У деяких місцях температура впала до мінус 40 градусів за Цельсієм, а через снігові бурі 13 мігрантів зникли в районі міста Ван, пише газета Sabah.

Взимку Східна Туреччина зазвичай є самою холоднішою частиною країни, але навіть для цих районів значення, про які повідомлялося, є незвично низькими.

Мінус 40 градусів були зафіксовані в місті Геле, де другий рік поспіль страждають від подібної зими. У 2019 році був день, коли мороз становив мінус 32,5 градуса.

У муніципалітеті Ашкале провінції Ерзурум також було дуже холодно. Там повідомлялося про мінус 35 градусів. У провінції Карс було зареєстровано мінус 31 градус, а в центральному Ардахані – мінус 26.

До холоду в деяких місцях додають і глибокий сніг. В Агрі біля кордону з Вірменією випало 34 сантиметри снігу.

У регіоні стикаються з незвичайними проблемами, такими як замерзання громадських фонтанів в Ерзурумі. Пожежники весь день очищали великі крижані бурульки в місцях, де вони представляли небезпеку для населення. Команди з вивезення сміття були змушені використовувати сокири, щоб розбивати заморожені пакети і завантажувати їх у Вантажівки.

Експерти попереджають, що арктичні морози заважають дикій природі регіону знаходити їжу. Тонна їжі була залишена в Агрі в віддалених районах, в надії, що нужденні тварини зможуть пережити холодні дні.