Дональд Трамп збирається відвідати Польщу. «Мені подобається цей народ»

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп оголосив, що відвідає Польщу. «Я не можу чекати», – сказав він журналістам у Білому домі, додавши, що у обох країн прекрасні відносини.
Президент повідомив, що польська сторона надіслала йому запрошення.
Він нагадав, що під час свого попереднього візиту до Польщі в 2017 році він виступив з промовою, яка була визнана «прекрасною». «Я думаю, що поляки чудові люди»,- підкреслив він.
Раніше у вівторок глава адміністрації президента Кшиштоф Щерскі повідомив, що Трамп відвідає Польщу з 31 серпня по 2 вересня і що 1 вересня він візьме участь у святкуванні 80-ї річниці початку Другої світової війни.
Як стало відомо журналістам RMF FM, під час візиту глави держави США повинні бути підписані економічні і військові угоди.
В ході візиту будуть обговорюватися три теми. Перша – це армія. Апарат президента розраховує з’ясувати деталі збільшення присутності американських військ в Польщі.
Друга тема – енергія. Досить імовірно, що будуть підписані нові контракти на поставку газу і нафти з США. Також буде обговорюватися будівництво першої в Польщі атомної електростанції.
«Я хотів би нагадати вам, що під час візиту президента Дуди це питання також обговорювалося у Вашингтоні в червні цього року», – сказав один з сенаторів.
Третя тема (найемоційніша) – візи. Американський посол в Польщі неодноразово пропонував, щоб восени Трамп міг оголосити про скасування віз для поляків, що прямують до Сполучених Штатів.