Хунта М’янми засудила Аун Сан Су Чжі ще до чотирьох років ув’язнення

Як повідомляє Associated Press, суд у М’янмі засудив колишнього лідера Аун Сан Су Чжі до ще чотирьох років ув’язнення.

“Аун Сан Су Чжи була засуджена за незаконне ввезення та використання рації уокі-токи, а також за порушення обмежень щодо коронавірусу”, – заявив представник судової системи М’янми, керованої хунтою.

Минулого місяця колишню главу держави було засуджено до чотирьох років ув’язнення за двома іншими звинуваченнями, але зрештою уряд скоротив термін до двох років.

Аун Сан Су Чжі, 76-річному лауреату Нобелівської премії миру, було пред’явлено близько 10 звинувачень після того, як у лютому минулого року армія скинула сформований нею уряд, а високопосадовців її партії «Національна ліга за демократію» було заарештовано.

Якщо її визнають винною за всіма пунктами звинувачення, їй може загрожувати понад 100 років ув’язнення.

Прихильники та незалежні аналітики кажуть, що звинувачення проти неї спрямовані на те, щоб завадити їй повернутися до політики та узаконити прихід до влади військових.

Сьогоднішній вердикт у суді столиці Найпідо оголосив судовий пристав, який наполіг на тому, щоб залишитися анонімним, побоюючись покарання з боку влади, яка обмежила публікацію інформації про судові процеси над Аун Сан Су Чжі.