Франція заморозила активи російських олігархів приблизно на 850 млн. євро

“Франція заарештувала активи російських олігархів на суму майже 850 мільйонів євро – яхти, квартири, банківські рахунки – на своїй території через війну в Україні. Про це заявив міністр економіки та фінансів Брюно Ле Мер”, – передає AFP.

“Ми заморозили 150 мільйонів євро на рахунках приватних осіб, кредитних лініях у Франції, у французьких установах”, – сказав він у спільному ефірі на кількох радіо- та телепередачах. “Крім того, ми захопили нерухомість на території Франції на 539 млн. євро, тобто близько тридцяти об’єктів нерухомості та квартир, а також дві яхти на 150 млн. євро”, – сказав міністр.

На практиці такі арешти майна означають, що його власники більше не можуть «розпоряджатися ним, перепродувати або перетворювати його на гроші».

«З іншого боку, вони не були конфісковані таким чином, щоб держава стала їх власником та могла їх перепродати. Для конфіскації має бути кримінальний злочин», – додав Брюно Ле Мер.

“Санкції болючі для Росії, болючі для російської держави, болючі Володимира Путіна”, – сказав французький державний діяч, наголосивши, що активи російського центрального банку у розмірі 22 мільярдів євро також були заморожені.