Греція припиняє підтримку біженців з 15 березня

Фінансовий пакет Туреччини для догляду за біженцями на її території може бути менше, ніж попередній, і буде залежати від дотримання Анкарою угоди про міграцію, заявив сьогодні комісар з питань бюджету ЄС Йоханнес Хан, якого цитує DPA.

Хан сказав німецькій газеті Welt, що для біженців було побудовано багато шкіл, дитячих садів і лікарень, і їх необхідно фінансувати.

Але ЄС буде «готовий надати подальшу підтримку в наданні допомоги біженцям в Туреччині» тільки в тому випадку, якщо Туреччина припинить свою «політику шантажу» через погрози відправити більше мігрантів в ЄС, повідомляє БТА.

Тим часом Греція оголосила, що з 15 березня вона буде обмежувати допомогу особам, які шукають притулку, щоб полегшити тягар їх перебування в країні, повідомляє DPA.

Міністр міграції Нотіс Мітаракіс заявив, що вчора була прийнята поправка, яка не дає особам, які шукають притулку, жити на допомогу і їм доведеться працювати, щоб забезпечувати себе. Це зробить нашу країну менш привабливим місцем для міграційних потоків », – сказав Мітаракіс в інтерв’ю Sky TV, цитованому ANA-MPA.