Сомалі, Кенія та Ефіопія звертаються за екстреною гуманітарною допомогою

Сомалі, Кенія та Ефіопія попереджають про зміну клімату у регіоні. AP повідомляє, що сильна посуха загрожує життю мільйонів людей на Африканському Розі.

“Очікується, що до середини березня понад 6 мільйонів людей в Ефіопії потребуватимуть допомоги. Консорціум НУО просить країни-донори надати більше коштів для більш ніж 7 мільйонів людей, які потребують надзвичайної гуманітарної допомоги в Сомалі”, – повідомляє AP.

“У регіоні Сомалі люди стали свідками безпрецедентної посухи і нестачі продовольства, що створює гостру необхідність у гуманітарному втручанні, щоб нагодувати там людей”, – додає AP.

Внаслідок тривалої посухи люди втрачають худобу та засоби для існування: відсутність пасовищ та нестача продовольства серйозно позначається на сім’ях у регіоні.

За оцінками ЮНІСЕФ, більше 150 000 дітей не відвідують школу, щоб допомагати по господарству, у пошуках води та догляду за худобою, яка вмирає та залишає людей без засобів для існування, додало AP.

Посланник ООН Джанфранко Ротіліано заявив на брифінгу ООН у Женеві, що без тварин люди приречені на голод, і тому потрібне відновлення старих свердловин, буріння нових та доставка води як важливий крок для порятунку людей.