Страйк залишив «на землі» тисячі пасажирів з усієї Європи

Співробітники авіакомпанії Scandinavian Airlines оголосили масштабний страйк. Акція співробітників транспортної компанії вже призвела до скасування понад 700 рейсів, через що зірвалися подорожі тисячі жителів Європи.

Нагадаємо, що пілоти компанії оголосили про протест ще 26 квітня. Незадоволені заробітною платою та умовами праці транспортники не вийшли на роботу вже 2 травня, що призвело до зриву понад 700 рейсів.

Всього через трудовий конфлікт між керівництвом і співробітниками компанії польоти зірвалися більш ніж у 54 тисяч пасажирів.

Читайте також: Ціни на житло у Великобританії в квітні набирають обертів

Відзначимо, що якщо пілоти Scandinavian Airlines і керівництво компанії не зможуть домовитися про умови оплати праці, то співробітники перевізника повторять акцію, що може привести до ще більших проблем з транспортним сполученням у Європі.

Пілоти компанії скаржаться на погані умови роботи, ненормований робочий графік і високий рівень небезпеки на робочому місці. Вони зажадали підвищення зарплати на 13%. Однак, шведська конфедерація транспортних компаній заявила, що претензії пілотів Scandinavian Airlines є необґрунтованими, оскільки вони вже заробляють 9769 тисяч доларів в місяць.