У Гонконзі протягом 100 днів тривають акції протестів

Хвиля продемократичних протестів в Гонконзі триває, навіть після обіцянки відкликати проект, котрий дозволив екстрадицію до материкового Китаю, який викликав заворушення. У понеділок пройшло 100 днів з моменту першої масової демонстрації за участю сотень тисяч чоловік.
Після демонстрації 9 червня протести тривали майже без перерви і брали різні форми: від страйків і голодовок, через живі ланцюги і великі мирні марші, до актів вандалізму і зіткнень з поліцією. В ході протестів їх учасники увірвалися, в тому числі, в будівлю місцевого парламенту і практично заблокував гонконгський аеропорт на два дні.
Сотні людей отримали поранення в результаті зіткнень. За деякими оцінками, це понад 2000 осіб, в тому числі не менше 200 поліцейських. Понад 1100 осіб було затримано, і деякі з них були звинувачені в «участі в безладах», за що їм загрожує 10 років в’язниці. Старшокласники, студенти, лікарі і медсестри, юристи і співробітники державної адміністрації організували свої власні акції протесту проти влади, і близько півмільйона людей, згідно з місцевими ЗМІ, взяли участь в загальному страйку 5 серпня.
Протестувальникам вдалося змусити владу пообіцяти відкликати спірний проект поправки закону про видачу. Однак чотири вимоги залишаються невиконаними: створення незалежної комісії для розслідування дій уряду і поліції, звільнення всіх затриманих демонстрантів, не називати акції протесту «заворушеннями» і проведення загальних, демократичних виборів.
Влада Гонконгу попереджає, що протести впливають на економіку регіону та можуть підштовхнути її до рецесії. Глава місцевої адміністрації Керрі Лем заявила на одній прес-конференції, що демонстрації і тривала торгова війна між Китаєм і США впливають на економіку Гонконгу більше, ніж епідемія атипової пневмонії в 2003 році.