Президент Болівії подав у відставку

Президент Болівії Ево Моралес оголосив про свій вихід у відставку після трьох тижнів кривавих протестів з приводу його неоднозначних перевиборів і після того, як армія і поліція відмовилися його підтримувати.
«Я йду у відставку з поста президента», – сказав Моралес в телевізійному зверненні. Вулиці Ла-Паса відразу вибухнули від радості, і болівійці відсвяткували відставку президента феєрверком, розмахуючи прапорами країни.
Моралес, якому 60 років і який перебував при владі з 2006 року, був оголошений переможцем президентських виборів 20 жовтня з невеликою різницею, що дало йому спірний четвертий термін.
Опозиція, однак, заявила, що в підрахунку голосів спостерігалося шахрайство, що призвело до вуличних протестів. За три тижні заворушень троє людей загинули і сотні отримали поранення.
Спостерігачі з США повідомили про порушення майже у всіх аспектах виборів.
Під час акцій протесту болівійців, Моралес призначив нові вибори. Однак цього виявилося явно недостатньо, щоб заспокоїти заворушення, і командири збройних сил і поліції приєдналися до закликів про відставку президента.