Москва попередила НАТО про наслідки запланованих великих навчань біля Росії

Держави-члени НАТО, які планують проводити військові маневри у російського кордону, повинні враховувати наслідки своїх військових дій, які можуть привести до посилення напруженості. Про це попередив російський МЗС з посиланням на російські ЗМІ.

«Ні Вашингтон, ні НАТО не приховують той факт, що «потенційний ворог» в навчаннях це Росія … Історично нашій країні загрожували таким гуркотом зброї, однак такі загрози були безрезультатними», – заявили в МЗС Росії і додали, що на ворожі наміри США і НАТО дадуть взаємним розвитком власних військових можливостей Росії.

Коментарі російської влади були зроблені напередодні військових навчань НАТО під прапором «Захисник Європи-2020», запланованих на квітень-травень, які, на думку російського МЗС, стануть найбільшим військовим маневром після закінчення холодної війни.

Раніше з’ясувалося, що близько 7 000-10 000 американських солдат будуть брати участь в навчаннях в Польщі, що складає майже половину від загального числа американських солдат, які беруть участь в цих навчаннях.

«Захисник Європи-2020», який планується провести в 10 країнах, стане причиною найбільшого розгортання американських військ в Європі за останні 25 років. Очікується, що в навчаннях візьмуть участь 37 000 військовослужбовців з 18 країн, включаючи 17 країн-членів НАТО і Грузії, і вони будуть тривати протягом декількох місяців до липня. Перші пов’язані з навчаннями пересування військ і техніки почалися в кінці лютого.