Українці все активніше дають заявки на підтвердження кваліфікації в Німеччині

Згідно з даними Федерального статистичного відомства Німеччини, в минулому році було оформлено 1431 заявок на підтвердження кваліфікації від українських фахівців.

Хоча німецький ринок праці в останні кілька років відчуває гостру нестачу висококваліфікованих фахівців, досить жорсткі правила по їх відбору в федеральному уряді міняти не поспішають.

Фахівці, які отримали вищу освіту в Україні, якщо хочуть претендувати на вакансію в Німеччині, повинні підтвердити свій рівень кваліфікації. Тобто, щоб працювати в ФРН необхідно пройти процедуру перевірки і визнання професійної кваліфікації.

За підсумками минулого року, Україна увійшла в десятку країн з яких фахівці високої кваліфікації висловили бажання підтвердити свій диплом, щоб мати можливість шукати підходящу вакансію і працевлаштуватися в Німеччині.

У ФРН є спеціальна структура, де можна замовити індивідуальну експертну оцінку – Центральне відомство з питань закордонної освіти (ZAB). Саме ZAB видає свідоцтва про відповідність німецьким стандартам професійної підготовки.

Найбільше заявок на визнання кваліфікації надійшло від медиків, за ними слідують фахівці технічних спеціальностей, а також вчителі, вихователі, соціальні працівники, кухарі, пекарі, архітектори та інші.

На засіданні німецького уряду 19 грудня був схвалений законопроект, який полегшує доступ фахівців з країн, які не входять до Євросоюзу на ринок праці Німеччини. Після прийняття його в Бундестазі, він вступить в силу в 2020 році.

Нагадаємо, раніше ми писали про велику ймовірність введення робочої візи для мігрантів в Новій Зеландії, які працюють за короткостроковими трудовими контрактами – фрілансерам.

Джерело: www.eurabota.ua

27.12.2018