Нова Зеландія може впровадити робочу візу для фрілансерів

Експерти ринку праці Нової Зеландії, які відзначають постійну нестачу фахівців багатьох професій, вважають, що назріла необхідність впровадження робочої візи для мігрантів, які працюють за короткостроковими трудовими контрактами.

Один з найавторитетніших юристів Нової Зеландії, що спеціалізується на питаннях імміграції Аарон Мартін вважає, що необхідно розробити і впровадити трудові візи для фрілансерів, оскільки все менше людей працюють з одним роботодавцем протягом декількох років п’ять днів на тиждень з 9 до 6. Все більше людей працюють над короткостроковими проектами за гнучким графіком. На думку експерта, Нова Зеландія має пристосовуватися під зміни і кардинально змінювати правила імміграційної політики.

Нова віза дозволить роботодавцям наймати співробітників, якщо виникає така необхідність. Для мігрантів це нововведення дало б можливість відчувати себе більш захищеними. На сьогоднішній день вони залежать від конкретного роботодавця і умов, які він пропонує. У разі розробки нової візи здобувач матиме повну свободу вибору.

Існує багато нюансів і побоювань імміграційної служби, але, якщо все зробити грамотно, то нова віза принесе тільки позитивні результати. На думку експертів, переваги нового типу візи компенсувати легко, вирішуються можливі проблеми, які не йдуть в порівняння з нині існуючими.

Нагадаємо, щоб заповнити дефіцит в робочій силі, уряд Японії спростило візові правила для трудових мігрантів.

Джерело: www.eurabota.ua

21.12.2018