Університети США виступають проти візової політики президента Трампа

Провідні університети Сполучених Штатів виступають проти нових візових правил для іноземних студентів.

Президентська адміністрація в серпні 2018 року прийняла рішення, яке зробило жорсткішими візові правила для студентів, які приїжджають з інших країн вчитися в університети США.

Оскаржити це рішення адміністрації Трампа вирішили 65 американських університетів. Вони подали позов до суду з метою скасування нововведень. На думку керівництва і викладачів цих університетів, нові імміграційні правила згубно вплинуть на американську систему вищої освіти.

Департамент внутрішньої безпеки (DHS) тепер має право призначати дати порушення термінів перебування заднім числом: відразу після завершення навчання або на наступний день після закінчення дії візи.

До нововведень, іноземні студенти у яких закінчився термін дії візи, протягом 6 місяців мали можливість переоформити її.

Серед університетів, які подали в суд на рішення адміністрації Дональда Трампа – Гарвард, Массачусетський технологічний інститут, Корнелл, Єль і Прінстон.

Представники цих та інших університетів США на основі даних Національної асоціації іноземних студентів, стверджують, що студенти з інших країн протягом 2017-2018 навчального року в цілому внесли в економіку країни 39 мільярдів доларів. Також в дослідженні показано значну економічну активність іноземних студентів, яка підтримувала 455 тисяч робочих місць.

Після закінчення навчання значна частина іноземців працевлаштовується в Сполучених Штатах. Нововведення нівелюють ці перспективи.

Нагадаємо, раніше ми писали про Щецинському університеті, де 15 грудня були відкриті курси вивчення польської мови для українців, які працюють або хочуть працевлаштуватися в Польщі.

Джерело: www.eurabota.ua

27.12.2018