Німеччина дозволила безперешкодний в’їзд сезонних працівників

“Уряд Німеччини вчора ухвалив рішення послабити обмеження на в’їзд сезонних сільськогосподарських робітників. Вони були введені в якості заходів проти поширення коронавіруса”, – повідомляє AFP.

Міністр сільського господарства Юлія Клокнер сказала, що з 16 червня по 31 грудня сезонні працівники з Європейського Союзу і Шенгенської зони знову зможуть вільно в’їжджати до Німеччини по суші або повітрю, щоб допомогти в зборі врожаю.

«До кінця року фермери можуть найняти додаткових сезонних робітників з-за кордону», – сказала вона, попередивши, що вони повинні будуть дотримуватися суворих правил гігієни. «Це єдиний спосіб відповідально працювати в умовах пандемії. Всі ми зацікавлені в тому, щоб фермери могли продовжувати збирати урожай», – пояснила Клокнер.

Німецькі ферми зазвичай потребують допомоги близько 300 000 іноземних робітників в рік для збору врожаю, більшість з них з Польщі та Румунії. У розпал Коронавірусние кризи в березні уряд закрив свої кордони і обмежив число сезонних працівників, які в’їжджають в країну, до 80 000 чоловік.

Фермери навіть найняли чартерні рейси для доставки робітників з Румунії, оскільки існують серйозні побоювання, що урожай полуниці і спаржі може залишитися неприбраним через брак робочої сили. За даними міністерства сільського господарства, на початок червня до країни прибуло близько 39 000 сезонних робітників.

Згідно з новими правилами, працівники повинні триматися на відстані не менше 1,5 метрів і працювати невеликими групами.

Якщо хтось захворіє COVID-19, група повинна бути негайно ізольована, і роботодавці повинні повідомити місцеві органи охорони здоров’я.