Збільшилися народжуваність і приплив іммігрантів. У Німеччині відчувається дефіцит вчителів

«В 2025 році в Німеччині бракуватиме 26,3 тисячі вчителів початкових класів», – йдеться в доповіді, підготовленій Фондом Бертельсманна. Про дефіцит педагогів було відомо давно, проте до цих пір не оцінений його масштаб. Державні розрахунки, підготовлені в минулому році, передбачали, що буде не вистачати 15,3 тисячі вчителів, але вони були засновані на старих прогнозах.
Восени 2018 року співробітники, відповідальні за освіту в 16 німецьких землях, підрахували, що в середині десятиліття, що наближається початковим школам не вистачить 15,3 тисячі вчителів. За їхніми словами, через шість років в Німеччині дітей у віці від шести до десяти років буде від 3,225 до 3,332 мільйона.
У минулорічних розрахунках співробітників, відповідальних за освіту в землях Німеччини, також не враховувався більш високий рівень народжуваності і більший приплив іммігрантів до країни.
Автори доповіді попереджають, що може знадобитися кілька років, щоб вирішити проблему, яка загрожує стати «геркулесовой завданням». «Перш ніж буде досягнутий ефект у створенні додаткових робочих місць в навчальних закладах, необхідно найняти в помічники людей без учительської спеціалізації»,- вказують представники Фонду Бертельсманна.
Офіційні розрахунки німецьких властей повинні бути оновлені в листопаді.