Ангела Меркель: Я дбаю про своє здоров’я

Часті судоми викликають ряд питань про стан здоров’я канцлера Німеччини. На прес-конференції Ангела Меркель запевнила всіх, що вона піклується про своє здоров’я і усвідомлює всю відповідальність, покладену на неї.
Сильні судоми викликають у громадськості занепокоєння з приводу фізичного стану канцлера. У середу у Меркель почався напад під час зустрічі з прем’єр-міністром Фінляндії Анттімом Рінне в Берліні. Раніше аналогічна ситуація сталася 18 червня, коли Меркель вітала в Берліні нового президента України Володимира Зеленського, а також 27 червня в замку Белвью, резиденції президента Франк-Вальтера Штайнмайера, під час приведення до присяги нового міністра юстиції Христини Ламбрехт.
У четвер під час урочистого привітання в Берліні прем’єр-міністра Данії Метте Фредерікса Меркель слухала гімни сидячи.
Перед церемонією були поставлені два крісла, спеціально для обох глав урядів. Німецькі ЗМІ підкреслюють, що це «абсолютно нетипова» ситуація, яка є порушенням протоколу.
Точна причина неодноразових нападів німецького політика невідома. Досі сама канцлер стверджувала, що перший напад в середині червня був викликаний зневодненням і жаркою погодою.
Здавалося, що така версія,  дійсно, заслуговує на довіру, коли мова йшла про зустріч із Зеленським у штаб-квартирі Штайнмайера. Тоді в Берліні було виключно жарко. Однак в середу в столиці Німеччини було прохолодно і хмарно до полудня. Меркель, пояснила, що останній напад мав психологічну основу і був обумовлений ​​тим фактом, що вона ще не повністю «відійшла» від попередніх нападів.
Таблоїд «Bild», посилаючись на «урядові кола», писав у четвер на своєму веб-сайті, що після першого нападу Меркель пройшла ретельне медичне обстеження. Лікарі запідозрили брак мінералів в організмі. Проте, результати обстежень були нормальними.