Аеропорт Бориспіль активно нарощує пасажиропотік

Кількість пасажирів, які були обслужені співробітниками Міжнародного аеропорту «Бориспіль», збільшується з кожним місяцем.

Є відразу кілька цікавих новин, які безпосередньо пов’язані з роботою і розвитком головної повітряної гавані України – аеропорту «Бориспіль». Пасажиропотік, який обслуговується співробітниками транспортного підприємства зростає не по роках, а по місяцях. Так за 4 місяці 2019 року кількість пасажирів, які скористалися послугами аеропорту «Бориспіль», зросла на 17 відсотків у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року. З січня по квітень співробітники транспортного підприємства обслужили 3,8 мільйона пасажирів. Міжнародні рейси дали левову частку пасажиропотоку – 3,5 мільйона, а внутрішні – 300 тисяч пасажирів.

Тільки в квітні пасажиропотік «Борисполя» склав 1,2 мільйона, що на 22 відсотки більше, ніж роком раніше. Динамічний розвиток аеропорту показує, що кияни все більше віддають перевагу подорожам до інших країн і всередині України авіатранспортом.

Через те, що зростає попит на рейкобус, який кожен день курсує між залізничним вокзалом та аеропортом «Бориспіль», починаючи з 15 травня, в пікові години «Укрзалізниця» буде запускати здвоєні склади рейкобуса, щоб пасажири могли без проблем і вчасно дістатися до аеропорту .

Крім цього, на днях стало відомо, що за підсумками квітня, в європейському рейтингу пунктуальності Flightstats аеропорт «Бориспіль» посів сьоме місце. Про це повідомляється на сторінці транспортного підприємства в Facebook.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що керівництво аеропорту «Бориспіль» оголосило про стратегічний план розвитку до 2045 року. Планується, що пасажиропотік буде збільшено до 54 мільйонів людей, тобто в 4,5 рази.

Ірландська авіакомпанія Ryanair на початку травня відкрила новий регулярний рейс за маршрутом Київ-Дублін. Запуск прямого авіасполучення між країнами був підтриманий посольством Ірландії в Україні. Рейси виконуються по четвергам і неділям.