Роботи в Німеччині багато, як ніколи

Німецька економіка, показуючи впевнене зростання, дозволяє забезпечувати новими робочими місцями все більше фахівців різної кваліфікації.

Згідно з оновленими статистичними даними, опублікованими Федеральним агентством праці, рівень безробіття в Німеччині на початок травня становив 4,9 відсотка.

Таким чином, кількість людей, які знаходяться в пошуках підходящої вакансії, зменшилася в квітні на 72 тисячі, в порівнянні з березнем цього року.

Виходить, що з урахуванням сезонного коригування, число безробітних у ФРН у квітні склало 2,3 мільйона. Це рекордний показник за останні 29 років. Такий низький рівень безробіття був зафіксований в Німеччині в далекому 1990 році.

За словами Глави Федерального агентства з праці Детлефа Шеле, кількість зайнятих економічно активних людей, що живуть в Німеччині, стабільно збільшувалася протягом досить тривалого періоду часу до початку травня. При цьому затребуваність німецьких підприємств і фірм у нових працівниках залишається на дуже високому рівні, якщо порівнювати цей показник із аналогічним періодом минулого року.

Для тих українців, які мають намір у наступному році скористатися можливостями нового імміграційного закону, новина про те, що число вакансій в країні збільшується і німецькі роботодавці шукають кваліфікованих фахівців, дуже навіть гарна.

Однак, починаючи з другої половини 2018 року, зростання економіки Німеччини почало істотно сповільнюватися. За прогнозами німецького уряду, в поточному році німецька економіка виросте на 1 відсоток, що на 0,4 відсотка нижче, ніж було зафіксовано в минулому році.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що згідно з даними Федерального статистичного агентства, в 2018 році в Німеччині заробітні плати зросли на рекордні 3,1 відсотка.

У Нижній Саксонії почав виконувати регулярні рейси поїзд на водневих паливних елементах.